شاسی ماشین چیست ؟

در
دسته بندی ها: اخبار

به گزارش همراه مکانیک هر خودرو صرف نظر از نوع و مدل آن، از سه قسمت تشکیل شده است: بدنه، پیشرانه و شاسی. شاسی خودرو یک چارچوب است که از فولاد سخت ساخته شده و در حالت عادی قابل مشاهده نیست.

قسمت‌های داخلی خودرو شامل پیشرانه، سیستم انتقال قدرت، فنربندی، سیستم ترمز و سیستم فرمان روی شاسی نصب می‌شوند. می‌توان گفت شاسی یکی از مهم‌ترین اجزای خودرو و اسکلت اصلی آن است.

یک شاسی خوب مشخصاتی دارد که از جمله آنها می‌توان به حجم کم، سبکی، استحکام، تحمل فشار و ضربه، مقاومت در برابر خوردگی و انتقال کمترین لرزش و صدا به اتاق اشاره کرد.

اهمیت شاسی در خوردو از این جهت است که در صورت بروز تصادف‌های سنگین، از آسیب جدی خودرو و سرنشینان جلوگیری می‌کند.

انواع شاسی خودرو

شاسی خودرو به طور کلی در دو نوع مستقل و یکپارچه ساخته می‌شود. شاسی مستقل به صورت یک قطعه مجزا ساخته می‌شود و اتاق و سایر اجزای حودرو در مراحل بعدی به آن متصل می‌شوند.

البته این نوع شاسی تقریباً منسوخ شده و جز در مورد خودروهای خاص مانند کامیون‌ها کاربرد ندارد. اما شاسی یکپارچه دارای فرم گسترده‌ای شبیه به اتاق خودرو است. تنها با اضافه کردن سقف، گلگیر، کاپوت، درها و اجزای دیگر به شاسی یکپارچه، فرم کلی اتاق و بدنه خودرو کامل می‌شود.

مشکلات شاسی خودرو

شاسی خودرو با در نظر گرفتن نوع کاربری آن ساخته می‌شود. خودروهای شهری و کوچک معمولا شاسی محکمی ندارند. چرا که سازندگان این خودرو بیشتر بر استحکام بدنه، کاهش مصرف سوخت، کوچک‌تر کردن ابعاد و کاهش وزن خودرو تمرکز می‌کنند تا استحکام شاسی. خودروهایی که کاربری دوگانه دارند و علاوه بر سفرهای شهری، در جاده‌های بین‌شهری هم قابل استفاده هستند، شاسی نسبتاً محکم‌تری دارند.

اما محکم‌ترین و سنگین‌ترین شاسی‌ها متعلق به خودروهای آفرود و خارج شهری است. چرا که این خودروها باید توان تحمل ضربات را داشته باشند و افزایش وزن و ابعاد آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند.